Lek Canadees financieel bedrijf trof niet 2,7 miljoen maar 4,2 miljoen mensen

Rotterdam, 2 november 2019 – Het incident was al een van de grootste lekken bij een financiële instelling ooit. In juni 2019 was al bekend dat het ging om onder meer de naam, adres, geboortedatum en informatie over uitgaven die de klanten hebben gedaan. Wachtwoorden en pin-gegevens zijn echter niet buitgemaakt, stelde Desjardins. De ontwikkeling in de zaak is reden voor de overheid van de provincie Quebec om stappen te zetten om security en de bescherming van persoonlijke gegevens beter te laten beschermen, schrijft Reuters.

De gegevens waren meegenomen door een werknemer van Desjardins, die ze heeft expres op straat heeft doen belanden. De Canadese politie heeft deze inmiddels ex-medewerker weten op te pakken. Volgens Canadese media s de politie de zaak nog aan het onderzoeken.

Het gaat hier niet om een digitale aanval. De president van Desjardins vertelde in juni dat de medewerker op de data-afdeling werkte, maar niet toegang had tot alle data die buitgemaakt was. Hij zou het vertrouwen van collega’s hebben gewonnen en hun toegang hebben gebruikt om de gegevens te verzamelen en mee te nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *